OM FÖRENINGEN
Filmföreningen på Dal - Föreningen bildades 1992 och har varje år sedan Mars 1993 anordnat Filmfestival, föreningen samordnar programsättning samt det administrativa för de medverkande biograferna i Bengtsfors Kommun, Dals-Ed Kommun, Melleruds Kommun och Färgelandas Kommun.

Föreningens syfte var då att försöka få flera personer att gå på Bio, det bästa sättet var att ordna en filmfestival med alla biografer i Bengtsfors Kommun. Redan 1994 kom Ed (Svea Bio) med, 2006 Färgelanda (Allhem), från 2007 Högsäter (Centrum bio) och 2013 kom även Mellerud (Centrumsalongen) med vi ordnar sedan dess filmfestivalen tillsammans med alla biografer + 1 mobil biograf i nössemark.

Filmfestival På Dal har genomförts i över 20 år och är landskapet Dalslands största kulturevenemang och Sveriges 3:e största Filmfestival. Filmfestivalen är 10 dagar lång och är i mars månad och det kommer årligen 6000-7000 besökare. Publikrekordet är över 8000 besökare och det visas 60-70 långfilmer på 5 biografer, samt olika kringarrangemang och med besökare från hela landet och från gränstrakterna i Norge.

Många filmkändisar och andra högt ärade personer har besökt festivalen. Vem vet kanske du i folkvimlet träffar din favorit regissör eller skådespelare.

Missa inte Filmfestivalen, som är unik och har det lilla extra.

Lasse Åberg, Sara Vogel-Rödin, Janne Schaffer


ÅLDERSGRÄNSER
Barntillåten - Barntillåten
Från 7 År - I vuxens sällskap Barntillåten
Från 11 År - Vuxens sällskap från 7 År
Från 15 År - Även i vuxens sällskap gäller 15 ÅrKulturminister Marita Ulvskog, Åke I Andersson
KONTAKT
kontakt@be-film.se


tillbaka till http://www.be-film.se